Anglie? Anglie!

17. 3. 2013 15:38
Rubrika: Zápisky z utěrkova | Štítky: Erasmus , huddersfield

 

Huddersfield. Na příštího půl roku můj nový domov. Domov? Inu, to se teprve uvidí...

Že vyrazím někam za hranice na studijní erasmus, jsem věděl už dlouho. Vlastně ještě dřív, než jsem se rozhodl, kterouže výšku to v Česku budu studovat. Důvod je prostý - na erasmech se mi vždycky líbilo.:) Krátce po maturitě jsem totiž navštívil moji milou sestřičku, která zrovna studovala v potugalské Coimbře. Parádně jsme si ten týden užili (moře, výlety, blbnutí - však to znáte). Za necelý rok jsem se vydal na další erasmuscestu - s kamarády z APD jsme jeli navštívit Dáju na jižní anglické pobřeží, do Brightonu. Krom jiného jsme tam prožili velikonoční svátky a slavili jedny kulaté narozeniny (na pláži a následně i v moři - Atlantik v dubnu opravdu osvěží!). Bylo to grandiózní. O jedné i druhé návštěvě se můžete dočíst, když si rozkliknete odkaz. Nápad s blogem tedy není můj vlastní, ale to nevadí. Stačí, že je to nápad dobrý, a tak i já se budu snažit sem průběžně psát některé svoje zážitky a postřehy, abyste věděli, jak se mi tu v té daleké Anglii daří a co tady vlastně dělám. Snad i nějaký fotečky budou;).

Že pojedu na erasmus, jsem tedy věděl dlouho. Ale kam (natož kdy!), to byla velká neznámá až asi do půlky února (letošního!). Nebudu vás zatěžovat podrobnostmi. Ve zkratce šlo o to, že profesor, pod kterého jsem měl v Anglii spadat, se přestěhoval ze svojí univerzity na jinou, se kterou moje škola neměla uzavřenou smlouvu. Ani profesor, ani moje škola a ani anglická škola (tím méně pak já) jsme netušili, kdy a jestli vůbec se podaří všechny potřebné dokumenty vyřídit. A tak jsem čekal a čekal a chodil popohánět úředníky na studijní a na vedení našeho ústavu a zase čekal a tak pořád dokola. Jako záložní variantu jsem si vybral Birmingham, ale nakonec se podařilo všechno vyřídit a podepsat, takže mým novým působištěm se stala University of Huddersfield.

Že nevíte, kde to je? Taky jsem nevěděl:) Pro ty, kdo nemají po ruce atlas - Huddersfield je asi stoosmdesátitisícové město ve středu Anglie, v půlce cesty mezi Manchestrem a Leedsem, 300 km na sever od Londýna.

Proč jsem si přes všechny komplikace vybral Huddersfield? Chtěl jsem jet někam do Velké Británie, abych si zlepšil angličtinu (je to fráze, ale je to tak) a Huddersfield mě zaujal tím, že tu na univerzitě dělají výzkum v oboru, kterej studuju, tj. fyzikální inženýrství a nanotechnologie. Ostatně to bude mou hlavní pracovní náplní tady, chodit do laboratoře a zapojit se do jejich výzkumného týmu. Ale o tom někdy příště, v samostatném článku.

Tak. To by úvodem snad stačilo, těšte se na další články a fotečky! Já se těším na vaše reakce a když byste mi třeba napsali, jak se daří vám, tak mě to určitě potěší!

 

 

Zobrazeno 1973×

Komentáře

katerzina

No konečně! Tak dobrodružství zdar.

raduliks

Takže bude i info! Skvělé:)...

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio